Internationell Resekonsult (Resesäljare)
på distans – IATA

Award IATA training center

Resebransch- och Amadeus utbildning med internationell IATA samt Amadeus i verklig resebyråmiljö för privatpersoner & resebyråpersonal som vill uppgradera till IATA behörighet

I samarbete med:

Påhlmans Handelsinstitut

Gå till: Kursstart | Kursinnehåll | Priser | FAQ | Diplomerade studenter | Kursanmälan

Kursen vänder sig till dig som alltid drömt om att arbeta professionellt inom resebranschen med en bred möjlighet till jobb eller öppna egen resebyråverksamhet. Denna utbildning är internationell och uppbyggd av IATA och ger även behörighet till ”biljetträttigheter”. Alltså behörighet att bedriva egen resebyråverksamhet. För de resebyråer som arbetar seriöst med biljett- och redovisningshantering krävs denna utbildning. Även de resor som i dag bokas online hanteras av IATA kunnig personal. Är du intresserad av att öppna egen resebyrå efter avslutad utbildning, så rekommenderar vi även vår utbildning ”BSP Essentials for Travel Agents –E-Learning- English” som du kan läsa mer om här.

Denna utbildning är den av IATA Internationellt godkända och Diplomerade utbildning som ger en bred kunskap i både trebokstavskoder, resebyrågeografi, flygbolagskoder samt flygtariffer som ger den spetskompetens som krävs för att kunna arbeta på de flesta avdelningar inom reguljärflyg, flygplatser och reguljärresebyråer. Du kan välja mellan 20 respektive 40 veckors schema utefter dina förutsättningar. Du kan utöva dina studier från vilken destination som helst då vi tillämpar vårt distansklassrum med support som i alla våra utbildningar.

Efter avslutad IATA tentamen och examinering ingår även den fysiskt lärarledda Amadeus utbildningen.

Amadeus utbildningen består av ett tiotal fysiskt lärarledda föreläsningar. Du får lära dig Amadeus reguljärbokningssystem i verklig resebyråmiljö med avslutande Certifiering som ger dig bokningsbehörighet så att du direkt kan ge dig ut i arbetslivet.

Kursstart:

 • Maj samt juni
 • Oktober samt november
 • Samt delvis löpande intag beroende på när du söker och att vi kan garantera behaglig studietakt för dig innan examen.

Du har 12 månader på dig att slutföra utbildningen.

Klicka här för att anmäla dig till kursen!

Kursinnehåll:

Kursen består av 13 moduler/kapitel med underkapitel.

Efter kursavslut och certifiering är du klar att söka arbete / har spetskompetens inom ATA tariffer (beräkning) på privat – online – affärsresebyråer, flygbolag och flygplats.

Visa hela innehållet

General Knowledge

The Travel and Tourism Industry and Travel Professional
Geography in Travel Planning
Travel Formalities
Air Transport Essentials
Land Transport: Introduction to Rail
Land Transport: Car Camper
Hotels Products Service
Water Transport:Ferries & Cruises
Tour Packages
Serving The Travel Customer
Air Fares and Ticketing (se nedan under kapitel)
Amadeus GDS

Air Fares And Ticketing

Tariffer – Spetskompetens inom bland annat priser, regler för reguljär prissättning.
Passenger Air Tariff (PAT)
IATA Global Indicators (GI)
Anatomy Of a Journey
Fare Selection
Currency Rules
Specified Routing
One Way Through Fare
Round Trip and Circle Trip Fare Construction
Ticketing
Credit Cards
Taxes Fees and Charges (TFC)
Chilrdern and Infant Passengers
Special Fares
Consolidator Net Fares
Billing ans Settlement Plan (BSP)

Amadeus fysiskt lärarledda vecka i verklig resebyråmiljö

Amadeus Encode and Decode
Amadeus Help Pages (AIS)
Flight Display
Amadeus Flight Information (FLIFO)
Amadeus PNR Mandatory Elements
Queues
Dual City Par Display
Passenger Types
Amadeus Optional Elements
Published and Unpublished Fares
Mandatory Elements for Ticketing
Tickets
Other Service Information (OSI)
Special Service Request (SSR)
Frequent Flyer
Seat Maps
Seating
Status Codes in Ticket
Amadeus Customer Profiles
Name Change
Fare Display
Fare Notes
Routing
Amadeus Pricing
Delete TST
Master Pricer
Ancillary Services
PNR History
PNR Split

Välj utbildningen som leder till jobb!

Priser för utbildningen:

ex moms moms inkl moms
Kursavgift 15 689,5 kr 25% 19 612 kr
Kurslitteratur 24 800 kr 6% 26 288 kr
Totalt 40 490 kr 5 410 kr 45 900 kr

Pris ex. moms

Kursavgift: 15 689,5 kr
Kurslitteratur: 24 800 kr
Totalt: 40 490 kr

Pris inkl. moms

Kursavgift: 19 612 kr
Kurslitteratur: 26 288 kr
Totalt: 45 900kr

NYHET!

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 24 månader. Lån går att söka upp till och med 72 månader. Se vad detta innebär beroende på vald avbetalning. Utbildningsavgift 45 900 sek inklusive moms.

Länk till utbildningslån https://www.humanfinans.se/pronordic-education.html

För ytterligare information, ring gärna 08-560 201 15.

Vi rekommenderar ett räntefritt lån i 6 eller 12 månader.  Kostnaden för lånet blir totalt 634 kr vilket inkluderar aviavgifter i 12 månader samt uppläggningsavgiften på 295 kr.

 

Vanliga frågor & svar:

När börjar utbildningen?

Vi startar utbildningen i april respektive oktober i Stockholm och med löpande intag fram till och med juli samt december för dem som valt 40 veckors schema.  Utbildningslokalerna ligger på Hagagatan 23, Påhlmans Handelsinstitut i StockholmEn dags närträff med genomgång av kurslitteratur, kursintroduktion och upplägg. För dem som vid förhinder ej fysiskt kan närvara vid kursstart, erbjuder vi telefonkonferens alternativt extra kursintroduktion och genomgång.

När måste jag bestämma mig?

Sänd in din kursanmälan så snart du har bestämt dig. Kom ihåg att platserna är begränsade. Slutbetalning sker 1 månad före kursstart. Efteranmälan kan göras i mån av plats dock senast fyra veckor efter kursstart för helfartsgruppen samt tolv veckor för halvfartsgruppen.

Hur mycket måste jag studera, kan jag arbeta samtidigt?

Vi rekommenderar att du minst avsätter 20-25 timmar i veckan på det vi kallar helfartsstudier. Att öronmärka varje dag med studier är en rekommendation om man vill klara av tentamen. Utbildningstiden motsvarar cirka ett halvår.

Halvfartsstudier med behaglig studietakt!
Jobbar du heltid och ändå vill satsa på denna utbildning kan du välja halvfart. Halvfartutbildningen tar cirka 1 år i en behaglig studietakt.

Vad händer om jag inte klarar tentamen?

Vid eventuell omtentamen kan den göras inom 12 månader från kursstart utan extra kostnad.

Lär man sig även bokningssystemet Amadeus på distans?

Vi kommer parallellt med IATA Foundation Course  att träna från IATA/UFTAAs E-Learning online  lektioner i  Amadeus. Detta motsvarar cirka 25 kapitel som från lär Dig förståelsen och uppbyggnad  en reguljärbokning med alla olika kommandon. Den är framtagen av IATA och innehåller praktiska lektioner, övningar och delprov. Dessa lektioner ger en god inblick i hur Amadeus fungerar med alla dess kommandon.

ProNordic Education utbildar därutöver Amadeus reguljär-bokning system från verkliga resebyrålicenser och i reell resebyråmiljö. Detta gör våra kursdeltagare fullt boknings behöriga och mycket attraktiva inom branschen.
Du deltar i en fysiskt lärarledd Amadeus-vecka i Stockholm. Detta sker med Amadeus-auktoriserad lärare och med den senaste versionen av Amadeus ”Command Page”. Efter godkänt prov erhålls ett Amadeus-Certifikat. Du kommer att ha exakt samma kunskap som de som arbetar inom reguljär flygtrafik på resebyråerna och flygbolagen. Under denna vecka har vi tillgänglig extralärare för din support.

 

Kommer jag att få arbete efter utbildningen?

Du har genom utbildningen fått den spetskompetens som krävs för att arbeta inom resebyråbranschen. Nu är det viktigt att ta vara på utbildningen som du erhållit. Ordna praktikplats är ett sätt. Praktiken leder ofta fram till en anställning och är ett perfekt sätt att komma in i branschen. Förvalta detta och ta för dig så mycket som möjligt under praktikperioden. Att bli en resurs och god kollega ökar möjligheterna att bli tillfrågad om anställning. Att knyta kontakter under praktiken är ett bra tips. Fortsätt att hålla kontakten med din praktikplats även efter periodens slut. De senaste åren har det varit en stor efterfrågan på IATA- och Amadeus-behörig personal.

De flesta av våra avgångselever har fått arbete efter praktikperiodens slut. Detta tack vare att vi underhåller våra kontakter och att vi för våra elever bevakar lediga tjänster inom branschen.

Är du arbetssökande kan du höra med din arbetsförmedling vad de kräver för att du skall kunna tillgodogöra dig denna viktiga praktikdel.

Vad kostar utbildningen?

Nedan ser du aktuella priser för utbildningen: IATA Foundation in Travel and Tourism

ex moms moms inkl moms
Kursavgift 15 689,5 kr 25% 19 612 kr
Kurslitteratur 24 800 kr 6% 26 288 kr
Totalt 39 441 kr 5 410 kr 45 900 kr

 

Vänligen kontakta oss för priser och villkor gällande våra andra utbildningar.

Kan man dela upp utbildningskostnaden?

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 24 månader. Lån går att söka upp till och med 72 månader. Se vad detta innebär beroende på vald avbetalning. Utbildningsavgift 45 900 sek inklusive moms.

Länk till utbildningslån https://www.humanfinans.se/pronordic-education.html

För ytterligare information, ring gärna 08-560 201 15.

Vi rekommenderar ett räntefritt lån i 6 eller 12 månader.  Kostnaden för lånet blir totalt 634 kr vilket inkluderar aviavgifter i 12 månader samt uppläggningsavgiften på 295 kr.

Vad betyder IATA?

IATA står för International Air Transport Association. Reguljärflygbolagens världsorganisation som sätter världsstandard för allt inom reguljär flygtrafik. IATA har sitt huvudkontor i Montreal Canada samt kontor i Geneve Schweiz. De flesta reguljärflyg är medlemmar i IATA och kan på så sätt vara med och påverka allt som berör reguljär flygtrafik.

Vad betyder UFTAA?

UFTAA står för Universal Federation of Travel Agents Association. Resebyråernas världsorganisation som sätter världsstandard för hur seriösa reguljärresebyråer skall arbeta.

Hur fungerar det att läsa på distans hos ProNordic Education?

ProNordic Education erbjuder ett tiotal fysiskt lärarledda föreläsningar under utbildningstiden i kombination och parallellt med distansstudier i vårt distansklassrum. Samtliga kursdeltagare får en unik access och behörighet till distansklassrummet på obegränsad tid under studietiden. Distansklassrummet fungerar som vår ”skola” där vi möts i diskussionsforum, övningar och delprov samt inspelade föreläsningar.

Måste jag vara uppkopplad till distansklassrummet på specifika tider?

Parallellt med kurslitteraturen så fungerar distansklassrummet som vår ”skola” med support och svar på de frågor som ställs i de olika diskussionsforumen. Varje modul i kurslitteraturen har en motsvarande ikon i distansklassrummet där man finner tidigare frågor och svar som ligger kvar i de forum man ställt dem i. På så sätt kommer alla frågor och svar samtliga kursdeltagare till glädje och man ansluter till distansklassrummet när det passar helt enligt ens egna förutsättningar.

Fler frågor? Hör av dig till oss direkt eller besök vår sida med alla frågor & svar.

kurs-iata

Välj utbildningen som leder till jobb!

 • "Så glad att jag gick den här kursen och med lite självdisciplin lyckades jag läsa hela kursen på distans och med hjälp utav underbara kurskamrater och bästa läraren Katarina! Att klara IATA och Amadeus på första försöket var en sådan underbar känsla. Tack för en underbar tid!"

  Carolina W.
  Carolina W. Travel agent, Resia
 • "Är väldigt glad över att jag tog beslutet om att gå den här kursen! Med hjälp av mycket självdisciplin och att ha Katarina & klasskamraterna vid sin sida lyckades jag. Väldigt eftertraktat i arbetslivet - hade papperna påskrivna för jobb innan jag var klar med utbildningen. Om du är nyfiken - tveka inte!"

  Daniella R.
  Daniella R. Travel Consultant, Resia
 • "För mig var denna utbildning viktigare än en akademisk examen eftersom den ledde till jobb. Jag blev erbjuden jobb innan utbildningen ens var avslutad. Otroligt professionellt team med Katarina i spetsen vägleder dig genom utbildningen på ett strukturerat sätt. Detta var den klokaste investeringen jag kunde göra för min yrkeskarriär!"

  Sofie A.
  Sofie A. Tour Consultant, Sydafrikaexperten
 • "Detta är en otroligt bra utbildning med internet-klassrum samt närträffar. Jag lyckades få jobb innan mitt svar på IATA tentan kommit. Sedan att slippa gå 2 år för samma utb. är ett stort plus. Otroligt engagerade lärare. Katarina är otroligt omtänksam & kunnig. Man blir som en stor familj!"

  Johan J.
  Johan J. Airline Contract Manager, Etraveli
 • "Det är tack vare Dig Katarina som jag lyckades komma in i resebranschen 2001 och jobbat hos bl.a. Amex GBT, Agencia, Jade Travel, Odenresor som affärsresesäljare och reseproducent, offline och online. Har idag enormt nytta av mina IATA kunspaker på min nuvarande tjänst på Sabre. Rekommenderar starkt!"

  Katia S.
  Katia S. Customer Solutions, Sabre
litet_flyglan

 Internationell Resekonsult (Resesäljare)
på distans – IATA

Kursanmälan till diplomerad distansutbildning med lärarledd Amadeus.

Studierna sker i huvudsak på egen hand med distansteknik, delprov och elevchattrum via internet. Efterfrågan är stor och platserna är därför begränsade. Vi meddelar dig om du har blivit antagen.

Utbildning bedrivs som ett samarbete mellan ProNordic Education och Påhlmans Handelsinstitut.

 • Observera att kursanmälan är bindande, information om ångerrätt hittar du här.
Award IATA training center